Wandelen

De Bol:
Tegenover de camping ligt aardkundig monument “De Bol”. Dit stukje uiterwaard was ooit een eiland in de Lek, maar is om te veel slipafzet te voorkomen aan één kant afgedamd en sinds die tijd dus ook lopend bereikbaar. Op “De Bol” kunt u een rondwandeling maken van ongeveer 2 km (1 uur) langs de Lek en “Binnenlek”, u ziet hier ook de unieke “rivierduinen”. De wandeltocht die u op “De Bol” kunt maken kunt u ook beginnen vanaf de camping, het is dan wel eerst nog 800 meter lopen voor U bij de toegang tot “De Bol” bent. Meer informatie staat bij Museum De Wielewaal.

De Tiendweg:
Een andere wandelroute die U vanaf de camping kun bewandelen gaat over de dijk en door het polderlandschap achter de camping. Deze route is ongeveer 8 km lang, maar in overleg ook korter te maken (3 of 5 km).

Willige Langerak Route:
Deze wandelroute ligt in het “Groene Hart” van de Lopikerwaard en is ongeveer 17 km lang, aangegeven door ANWB bordjes. Wat de wandeling bijzonder maakt is dat deze voor een gedeelte door de uiterwaarden loopt. De wandeling begint en eindigt bij het natuurgebied “Lopikerhout” aan de M.A. Reinaldaweg te Lopik. Aangezien deze route langs de camping loopt is deze ook vanaf de camping te beginnen. Deze route is vanaf de camping gezien een rondje “Tiendweg”, maar dan ook door de uiterwaarden en een tocht richting Lopik.

Camping Wilgenwei

Lekdijk-west 35
3411 MV Lopik

06-17096516

henk@campingwilgenwei.nl